АМКУ зобов'язав Київраду протягом місяця скасувати заборону на продаж алкоголю вночі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав Київраду протягом місяця скасувати заборону на продаж алкоголю вночі

Казна та Політика
534
Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) визнало рішення Київради про заборону реалізації алкоголю в нічний час незаконним і зобов’язало скасувати його протягом місяця.
Як написав на своїй сторінці в Facebook глава Київського територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький, відповідне рішення було прийнято адміністративною колегією у вівторок за результатами відкритого засідання.
“Сьогодні адмінколлегія Київського обласного тервідділення визнала дії Київради щодо прийняття рішення №19/1024 від 22 вересня 2016 року “Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв у стаціонарних об’єктах торгівлі на території Києва з 23:00 до 10:00 “порушенням закону “Про захист економічної конкуренції” та зобов’язала Київрадв в місячний термін скасувати вказане рішення”, – написав він.
Як зазначається в тексті рішення, опублікованому А.Хмельницьким, Київрада має право оскаржити дане рішення протягом двох місяців.
Як повідомлялося, депутати Київради 22 вересня 2016 року ввели заборону на реалізацію суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю, алкогольними та слабоалкогольними напоями на території Києва з 23:00 до 10:00.
Відповідне рішення підтримали 86 депутатів Київради.
Рішенням передбачено, що заборона буде поширюватися тільки на продаж алкоголю в закладах роздрібної торгівлі. Продаж спиртних напоїв і пива в ресторанних закладах у нічний час не забороняється.
Рішення про заборону продажу алкогольних напоїв у МАФах прийнято депутатами Київради на пленарному засіданні 17 березня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас