Єврокомісія звинуватила Facebook в приховуванні даних щодо угоди з WhatsApp — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія звинуватила Facebook в приховуванні даних щодо угоди з WhatsApp

Фондовий ринок
280
Європейська комісія (ЄК) направила Facebook повідомлення про претензії, вважаючи, що в 2014 році компанія надавала невірну або таку, що вводить в оману, інформацію в зв’язку з операцією з придбання інтернет-мессенджера WhatsApp за $19 млрд.
Таким чином, Facebook загрожує значний штраф – до 1% виручки.
“В даному конкретному випадку попередня думка Єврокомісії полягає в тому, що Facebook надала нам невірну або оманливу інформацію, – наводяться в прес-релізі відомства слова члена Єврокомісії з питань конкуренції Маргрете Вестагер. – Тепер у Facebook є можливість відповісти”.
Facebook має надати відповідь на претензії ЄК до кінця січня.
Влітку 2014 року Facebook запевняла Єврокомісію, що не зможе забезпечити автоматизоване зіставлення призначених для користувача облікових записів в Facebook з акаунтами Whatsapp через відсутність технічних можливостей таких операцій. У серпні 2016 року умови роботи з Whatsapp були оновлені, і в них описувалася можливість прив’язки телефонних номерів користувачів до облікових записів в Facebook нібито з метою поліпшення якості обслуговування.
Єврокомісія зробила висновок, що технічна можливість такої прив’язки могла існувати і в 2014 році, і вимагала роз’яснень.
У листопаді Facebook тимчасово призупинила збір даних користувачів WhatsApp в ЄС на весь час переговорів з європейськими регуляторами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас