"Укрзалізницю" свідомо доводили до банкрутства, - Балчун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізницю" свідомо доводили до банкрутства, - Балчун

Фондовий ринок
1357
ПАТ “Укрзалізниця” свідомо хотіли довести до банкрутства.
Про це керівник “Укрзалізниці” Войцех Балчун розповів в інтерв’ю.
“Перш за все, ми зберегли поточні можливості компанії, оскільки був такий план, щоб компанія збанкрутувала. І я відкрито про це говорю. Не хочу зупинятися на тому, хто і що (хотів зробити – ред.), але знаю в деталях, які дії готувалися…”, – підкреслив Балчун.
За його словами, новий менеджмент отримав компанію без запчастин, без справних вагонів і локомотивів, з сильно зниженим рівнем запланованих витрат, наприклад, на ремонт вагонів.
“А йшлося про те, щоб показати: прийшли поляки і нічого не змогли зробити!”, – підкреслив він, додавши, що за останні місяці вдалося змінити ситуацію на краще.
Балчун підкреслив, що недоброзичливці, які наживаються на корупційних схемах, намагаються використовувати всі можливі проблеми, які виникають в компанії, наприклад недавню – з постачанням палива.
За його словами, компанія до кінця року повинна підписати дев’ять угод на поставку дизпалива для “Укрзалізниці”. Минулого четверга була спроба паралізувати роботу тендерного комітету, щоб не відбулося підписання однієї з угод.
“Так, ми оголосили дев’ять тендерів. Всі вони повинні завершитися до кінця року, якщо не буде блокування в Антимонопольному комітеті. Треба усвідомлювати, що там теж діють схеми”, – зазначив Балчун.
Керівник “Укрзалізниці” зазначив, що ситуація з рухомим складом компанії була критичною, оскільки в минулому році було куплено всього 28 вагонів, а велика кількість найближчим часом повинна вийти з експлуатації.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас