Uber отримав збиток понад $800 млн у III кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber отримав збиток понад $800 млн у III кварталі

Фондовий ринок
1372
Міжнародний сервіс таксі Uber зафіксував скоригований збиток понад $800 млн у III кварталі 2016 року через цінові війни з Lyft в США і високі витрати на нові ініціативи, пише Financial Times з посиланням на інформовані джерела.
Разом з тим останні дані також вказують на поступове поліпшення ситуації, оскільки Uber відмовилася від боротьби за китайський ринок з Didi Chuxing.
Uber не є публічною компанією, тому не оприлюднює фінансові результати, але раз на три місяці її фіндиректор Гаутам Гупта звітує перед акціонерами в рамках телеконференції.
Як повідомляє інтернет-видання The Information, збиток Uber до обліку податків, відсотків, зносу і амортизації (негативна EBITDA) за підсумками року може виявитися на 25% більшим, ніж у 2015 році, і перевищити $2,8 млрд. За 9 місяців 2016 року компанія вже втратила понад $2,2 млрд.
Водночас виручка Uber продовжує рости навіть після виходу з китайського ринку: у січні-вересні вона досягла $3,76 млрд, за підсумками 2016 року очікується $5,5 млрд.
Сукупна вартість поїздок, здійснених через Uber, збільшилася в III кварталі до $5,4 млрд з $5 млрд у квітні-червні і $3,8 млрд у січні-березні. Нетто-виручка (гроші, отримані Uber після виплат водіям) збільшилася в липні-вересні до $1,7 млрд з $1,1 млрд у другому кварталі і $960 млн у першому.
Uber – міжнародна технологічна компанія, що розробляє мобільні сервіси з виклику автомобілів з персональним водієм. Компанія надає послуги більш ніж 530 містах майже в 70 країнах. На території СНД Uber присутня в Росії (включаючи Москву, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Казань, Новосибірськ, Ростов-на-Дону, Сочі, Краснодар, Нижній Новгород і Уфу), Білорусі (Мінськ), Азербайджані (Баку), Казахстані (Астана) та Україні (Київ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас