Націоналізація "Приватбанку": Мінфін випустить ОВДП на 116 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Націоналізація "Приватбанку": Мінфін випустить ОВДП на 116 мільярдів

Фондовий ринок
2000
Міністерство фінансів в рамках націоналізації “Приватбанку” випустить облігації внутрішньої державної позики в розмірі до 116,8 млрд гривень з терміном обігу до 15 років і процентною ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних.
Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів № 961 від 18 грудня 2016 року.
Кабмін постановив, що Міністерство фінансів придбає акції ПАТ КБ “Приватбанк” в повному обсязі за одну гривню.
Як зазначається, Міністерство фінансів візьме участь у додатковій капіталізації “Приватбанку” шляхом придбання акцій додаткової емісії існуючої номінальної вартості на суму, що не перевищує розмір мінімальної потреби в капіталі, розрахованої Національним банком.
Витрати на придбання зазначених акцій уряд постановив здійснити за рахунок коштів, передбачених Міністерству фінансів у бюджеті на його утримання.
Мінфіну доручено здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі до 116,8 млрд гривень з терміном обігу до 15 років і процентною ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних з подальшим внесенням їх від імені держави в оплату за акції додаткової емісії “Приватбанку”.
Також Мінфін у тримісячний термін має внести пропозиції про необхідність додаткової капіталізації “Приватбанку” за результатами проведеної міжнародно визнаною аудиторською компанією оцінки його фінансового стану.
Нагадаємо, Міністерство фінансів і Національний банк оцінюють потребу капіталу “Приватбанку” в 148 млрд гривень.
Як відомо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів і Рада нацбезпеки і оборони України підтримали націоналізацію “Приватбанку”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас