Італія виступила проти розширення і продовження санкцій проти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія виступила проти розширення і продовження санкцій проти РФ

Світ
551
Італія на саміті ЄС була серед країн, які виступили проти пропозиції Польщі продовжити чинні санкції проти РФ на рік, а не на шість місяців.
Італія блокувала спроби продовжити термін санкцій Євросоюзу відносно Росії на рік, а не на півроку. Рим також був проти розширення санкцій за можливі злочини з боку Росії в Сирії. Про це після одноденного саміту ЄС в Брюсселі повідомили його учасники, передає Радіо Свобода.
“У нас була дискусія, яка, на щастя, закінчилася без урахування варіанту, який був би, на мою думку, помилковим, – реагувати на ситуацію в Сирії і Алеппо санкціями ЄС проти Росії”, – сказав прем’єр-міністр Італії Паоло Джентілоні.
Також, за його словами, більшість країн погодилися з Італією, що помилкою було б введення проти Москви нових санкцій, на додаток до тих, які вже накладені через агресію Росії в Україні.
Італія була і серед тих країн, які виступили проти пропозиції Польщі продовжити чинні санкції проти Росії на рік, а не на шість місяців.
“Деякі з наших колег прагнули б, можливо, продовжити санкції і на 12 місяців, але насправді це було ясно з самого початку, що можна підтримувати наш нинішній формат”, – сказав голова Європейської ради Дональд Туск.
Польща і деякі інші країни переймалися тим, що обраний президент США Дональд Трамп може спробувати послабити тиск на Росію, коли він вступить на посаду в наступному році.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас