Жителі Києва відмовляються від встановлення газових лічильників, - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Києва відмовляються від встановлення газових лічильників, - КМДА

Особисті фінанси
3104
У столиці України власники чотирьох тисяч квартир вже відмовилися від встановлення газових лічильників. У цих квартирах користуються газовими колонками. Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
“Відмов досить багато, і ми не знаємо, з чим вони пов’язані. Тому, відповідно до закону, нарахування цим квартирам буде здійснюватися за збільшеною нормою, оскільки облік повинен вестися”, – зазначив Петро Пантелеєв.
За інформацією Київгазу, тариф на газ без лічильника становить 6,88 грн/куб м. При цьому за газову плиту нараховують 30,27 грн/особа на місяць, за плиту і водонагрівач 96,31 грн/особа на місяць.
Громадяни, житло яких обладнане газовими лічильниками, платять за тарифом 6,88 грн/куб м, але в залежності від показань приладу обліку.
Крім того, триває встановлення будинкових лічильників – в цьому році планується встановити 1,6 тис штук. В цілому, в наступному році київська влада хоче встановити лічильники у всіх будинках і квартирах. Для цього планується залучити 60 млн грн.
“Чи буде цей план реалізований в наступному році – стане ясно після узгодження інвестпрограм, зокрема, Київгазу. Але ми однозначно за те, щоб був тотальний облік не тільки газу, а й тепла, і кияни платили справедливу ціну за використану енергію”, – резюмував Пантелеєв.
Нагадаємо, станом на листопад 2016 р. лічильниками обліку тепла оснащений 61% багатоквартирного житла, а до кінця року цей показник може досягти 88%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас