Поставки літаків до Китаю забезпечують 150 тис. робочих місць в США, - Boeing — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поставки літаків до Китаю забезпечують 150 тис. робочих місць в США, - Boeing

Світ
297
Замовлення літаків авіакомпаніями Китаю забезпечують робочі місця 150 тис. американців, заявив віце-президент Boeing Co. Рей Коннер.
Компанія поставляє в Китай 30% усіх випущених літаків моделі 737 і близько чверті всіх літаків, що випускаються на заводах в штатах Вашингтон і Південна Кароліна, заявив Р.Коннер на заході Державного комітету з американо-китайських відносин у Нью-Йорку.
“Очевидно, що китайські замовлення вкрай важливі для 76 тис. наших співробітників, які розробляють, збирають і ремонтують наші цивільні літаки, – наводить його слова агентство Bloomberg. – Китай дуже важливий для нашого успіху як компанії і як найбільшого експортера в США”. В супутніх галузях в США зайняті ще близько 1,5 млн осіб.
Заяви Р.Коннера були зроблені в напруженій обстановці очікування нового витка протистояння США і Китаю в зовнішній торгівлі. Обраний президент США Дональд Трамп неодноразово обіцяв підвищити тарифи на імпорт товарів з Китаю, і у відповідь влада КНР може віддати нові замовлення конкуренту Boeing, Airbus SA.
За прогнозами Boeing, в найближчі два десятиліття Китаю буде потрібно 6,8 тис. нових літаків загальною вартістю $1,025 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас