Японія відібрала у Китаю статус найбільшого кредитора США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія відібрала у Китаю статус найбільшого кредитора США

Світ
807
Китай поступився статусом найбільшого власника казначейських облігацій США (US Treasuries) Японії, оскільки влада КНР розпродавала ці папери для підтримки курсу юаня, свідчать оприлюднені в ніч на п’ятницю результати дослідження американського Мінфіну і Федеральної резервної системи.
Китай в жовтні знизив інвестиції на $41,3 млрд порівняно з вереснем – до $1,12 трлн. За словами економіста Jefferies Томаса Сімонса, відтік китайських інвестицій був ще більше-близько $67,1 млрд, якщо враховувати продаж US Treasuries китайськими юридичними особами, зареєстрованими в Бельгії.
Японія скоротила вкладення в американські папери на $4,5 млрд, до $1,13 трлн.
До топ-10 власників US Treasuries також входять Ірландія, Кайманові острови, Бразилія, Швейцарія, Люксембург, Великобританія, Тайвань і Гонконг.
Між тим Росія знизила вкладення в держоблігації США в жовтні на $1,9 млрд. На 31 жовтня обсяг належать РФ держоблігацій США дорівнював $74,6 млрд.
У жовтні США зафіксували чистий приплив капіталу в довгострокові фінансові активи в розмірі $9,4 млрд.
Загальний обсяг вкладень нерезидентів в US Treasuries скоротився в позаминулому місяці на $63,5 млрд, до $6 трлн. Приплив інвестицій у корпоративні облігації США з боку іноземців склав $4,5 млрд, акції – $20,5 млрд, в боргові зобов’язання держструктур – $32,4 млрд.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас