Банк Англії утримує ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії утримує ставки

Світ
270
Політики Центрального банку Великобританії проголосували за збереження процентних ставок на рівні 0,25% по завершенні свого останнього засідання в 2016 році.
Дев’ять членів комітету Банку Англії з грошово-кредитної політики одноголосно заявили про збереження процентних ставок на рекордно низькому рівні 0,25% по завершенні свого останнього в цьому році засідання.
Чиновники також одноголосно проголосували за збереження цільового рівня програми банку на купівлю облігацій на суму £435 млрд, і продовження нового плану придбання корпоративних облігацій на суму £10 млрд.
Банк Англії утримує ставки
Поряд з цим, центральний банк Великобританії очікує, що інфляція досягне свого цільового рівня 2% протягом шести місяців.
У протоколі засідання також наголосили, що нещодавнє зміцнення стерлінга і відновлення цін на нафту після останнього засідання банку мають привести до меншого показника інфляції, ніж очікували побачити в звіті про інфляцію за листопад.
Що сталося з євро на тлі цих новин? FSMNews пропонує всі необхідні вам новини, що стосуються євро та валютного ринку.
Процентні ставки
Банк Англії утримує ставки
У листопаді банківські чиновники скасували свій план зниження процентних ставок і замість цього зайняли нейтральну позицію щодо політики після того, як британська економіка постраждала набагато менше від голосування Brexit, ніж передбачалося раніше.
Стерлінг зміцнився більш ніж на 6% на торгово-зваженій основі з моменту виходу останніх прогнозів Банку Англії 3 листопада.
Банк Англії заявив, що: «Це саме по собі вкаже на підвищення рівня інфляції в середньостроковій перспективі, хоча варто було чекати такої ж волатильності в цьому місяці, як і в минулому, оскільки продовжують з’являтися думки з приводу майбутніх відносин Великобританії і ЄС».
Раніше в середу, як і очікувалося, Федеральна резервна система підвищила основну процентну ставку на 0,25% до цільового діапазону 0,5-0,75%, посиливши політику лише другий раз за останні десять років. Деякі економісти вважають, що Банк Англії, ймовірно, піде цього кроку, незважаючи на сумніви від переговорів щодо виходу з ЄС, які повинні початися на початку 2017.
Політики Банку Англії заявили, що новин про економіку країни за останній місяць було небагато. Світова економіка дійсно зміцнилася, але так само посилилася і небезпека, що стоїть перед нею. У повідомленні банку зазначається: «Глобальні перспективи стали більш крихкими, враховуючи ризики в Китаї, єврозоні і на деяких ринках, а також збільшення політичної невизначеності».
Підвищення рівня інфляції
Банк Англії припускає, що пізніше розширить цільовий рівень інфляції в 2017 до 2018 року.
Банк також зазначив, що присутні також межі, до яких може бути встановлено цільовий рівень інфляції. Ці межі залежать від причин завищення рівня інфляції, рівня макроекономічних наслідків, прогресу інфляційних очікувань і рівня дефіциту економічної активності.
Дані, які вийшли у вівторок, вказали на те, що рівень інфляції у Великобританії в листопаді зріс до дворічного піку 1.2%, в порівнянні з тим же періодом минулого року, позаяк зниження британської валюти, починаючи з червневого референдуму Brexit, зачепило ціни. Середня ціна отримала підтримку з боку зростання цін на одяг і впливу Brexit на ціни технологічних товарів.
Банк Англії утримує ставки
У жовтні рівень інфляції знизився до 0,9%, що призвело до того, що глава Банку Англії Марк Карні був змушений написати лист міністру фінансів Хеммонду, який центральний банк розмістив у четвер.
«Комітет з грошово-кредитного стимулювання, як завжди, вживає всіх необхідних заходів для забезпечення міцності інфляційних очікувань, і що інфляція повертається до мети на стійкій основі і протягом відповідного періоду», – сказав Карні.
Хеммонд заявив, що уряд повністю підтримує незалежність Банку Англії та цільовий рівень інфляції.
У листопаді Банк Англії підвищив прогноз економічного зростання в 2017 році з 0,8% до 1,4%, хоча він як і раніше буде вважатися найнижчим темпом зростання за останні п’ять років, а падіння 2016 року буде відзначено нижче рівня 2,2%.
FSM News надає вам найактуальнішу інформацію, висвітлюючи найбільші події ринку. Ми пропонуємо глибокий аналіз і детальні новини, щоб трейдери постійно отримували інформацію, враховуючи швидкий плин подій. FSMNews щоденно надає нові статті і аналіз, тому оформляйте передплату на розсилку новин вже сьогодні!
За матеріалами:
fsmnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас