В Укрзалізниці пояснили, чому скасували бронювання квитків на свята — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укрзалізниці пояснили, чому скасували бронювання квитків на свята

Фондовий ринок
838
Перший заступник міністра інфраструктури і глава наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» Євгеній Кравцов пояснює скасування послуги бронювання квитків на період новорічних свят тим, що даною послугою користувалися саме спекулянти.
Про це він заявив в інтерв’ю.
“Якщо судити зі статистики, наданої УЗ, бронювання квитків з подальшою їх оплатою в касі — вельми популярна послуга. І найчастіше бронюють квитки саме спекулянти для подальшого перепродажу. Справжні пасажири зазвичай відразу оплачують квиток під час покупки онлайн. Працює схема дуже просто: спекулянти резервують багато квитків на різні прізвища, а потім їх можуть перебронювати на ім’я знайдений клієнт”, – сказав Кравцов.
За його словами, даний захід буде тимчасовим і діятиме тільки на період новорічних свят.
“Як тимчасовий захід спільно з главою УЗ Войцехом Балчуном ми заборонили бронювання квитків. Сподіваємося, що це поліпшить ситуацію під час новорічних свят”, – сказав він.
Водночас, за словами Кравцова, система бронювання квитків зазнає поступові зміни.
“Якщо ж говорити про кардинальні кроки, то ми вже значно скоротили кількість відомчої броні на квитки. Раніше броня на частину місць в кожному потязі була у великого числа працівників УЗ, які працюють в пасажирських перевезеннях, включаючи начальників вокзалів на проміжних станціях. Ми цю броню відмінили. Резервацію квитків зберегли тільки для дійсно важливих випадків, наприклад, для військових і депутатів Верховної Ради. Це значно збільшило число квитків у продажу”, – повідомив перший заступник міністра.
Він підкреслив, що на його думку, саме діюча система бронювання квитків, містить в собі глибокі корупційні чинники, які охопили всю вертикаль залізничної компанії.
“Упевнений, що бронювання квитків було одним з елементів глобальної корупції в УЗ. Вона пронизує всю вертикаль: від рядових касирів до начальників пасажирських служб. Це стало очевидно, виходячи з того опору, який ми відчули під час відміни відомчої броні”, – заявив Кравцов.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас