В пику Обамі: США продовжили санкції проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В пику Обамі: США продовжили санкції проти Ірану

Світ
1087
Незважаючи на те, що президент США Барак Обама відмовився підписувати законопроект про продовження санкції проти Ірану, документ автоматично вступив в силу, згідно із Конституцією США.
Згідно із законом, американський президент повинен підписати або відхилити законопроект протягом десяти днів після його схвалення Конгресом. Однак термін підписання документа закінчився опівночі з 14 на 15 грудня. Таким чином, документ продовжив діяти і обмеження проти Тегерана продовжені ще на 10 років.
“У адміністрації президента є всі необхідні повноваження для відхилення відповідних санкцій, і вона продовжує ними користуватися”, – йдеться в офіційній заяві Білого дому.
Відмова Обами підписати документ – демонстрація незгоди президента з рішенням Конгресу. У Білому домі вважають, що продовження санкцій не є необхідним кроком, оскільки у США є інші інструменти, щоб покарати Іран в разі потреби.
Американські законодавці вважають, що продовження закону, вперше прийнятого в 1996 році і відтоді кілька разів оновленого, має вирішальне значення для чинення тиску на Іран і змусить його дотримуватися умов ядерної угоди з США та іншими світовими державами.
Законопроект був прийнятий з переважною більшістю Сенатом і Палатою Конгресу США 1 грудня 2016 року.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас