Угода Yahoo і Verizon під загрозою через крадіжку даних понад 1 млрд користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода Yahoo і Verizon під загрозою через крадіжку даних понад 1 млрд користувачів

Фондовий ринок
387
Хакери незаконним чином отримали доступ до особистих даних понад одного мільярда користувачів американської інтернет-компанії Yahoo! Inc.
Як говориться в повідомленні компанії, хакерська атака сталася в серпні 2013 року. Серед викрадених даних були імена, адреси електронної пошти, номери телефонів, дати народження, контрольні запитання та відповіді.
У компанії заявили, що інформація про банківські рахунки і платіжні картки, швидше за все, не постраждала, проте хакери могли вкрасти паролі від облікових записів.
У вересні цього року Yahoo розкрила інформацію про інший злом даних, який, швидше за все, не має відношення до цього інциденту: у 2014 році зловмисники вкрали особисті дані не менше ныж 500 млн користувачів.
Нові відомості про проблеми з безпекою Yahoo можуть поставити під загрозу продаж її профільного інтернет-бізнесу компанії Verizon за $4,83 млрд. Завершення угоди очікується на початку 2017 року. У жовтні Verizon відзначала, що вважає атаку 2014 року істотною подією, яка дозволяє їй змінити умови угоди.
Тоді мова також йшла про інформацію про імена, адреси електронної пошти, номери телефонів, дати народження і зашифрованы паролі, а також “незашифрованы секретны питання і відповіды на них”, які використовувалися для додаткової верифікації доступу. Доступу до даних про кредитні картки зломщики не отримали.
У середу Verizon оголосила, що “буде оцінювати ситуацію в міру того, як Yahoo продовжує розслідування”. “Ми вивчимо наслідки цієї події, перш ніж приймати остаточне рішення”, – йдеться в прес-релізі Verizon.
Yahoo рекомендувала всім користувачам змінити паролі, якщо вони ще не зробили цього з 2014 року.
Yahoo! – американська компанія, яка володіє другою за популярністю в світі пошуковою системою і надає низку сервісів, об’єднаних інтернет-порталом Yahoo! Directory; портал включає в себе популярний сервіс електронної пошти Yahoo! Mail, один з найстаріших і найбільш популярних в інтернеті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас