НБУ врегулював облік похідних фінінструментів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ врегулював облік похідних фінінструментів

Казна та Політика
394
Національний банк врегулював бухгалтерський облік операцій з вбудованими похідними фінансовими інструментами в банках України.
Про це йдеться в постанові № 409 від 9 грудня “Про затвердження змін до інструкції з бухгалтерського обліку операцій з похідними фінансовими інструментами в банках України”.
Дана постанова вводить необхідне визначення вбудованих похідних інструментів відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності в бухгалтерському обліку банків. Адже за результатами аналізу операцій банків з похідними фінансовими інструментами і їх відображення в бухгалтерському обліку операцій відповідно до вимог МСФЗ виникла потреба у внесенні змін до зазначеного нормативно-правового акту, а саме в частині визначення вбудованих похідних інструментів і правил його відображення в обліку.
«Вбудований похідний інструмент – це компонент гібридного інструмента, який також включає основний договір про непохідний інструмент, результатом чого є варіювання деяких грошових потоків від комбінованого інструмента», – йдеться в повідомленні.
Регулятор відзначає, що врегулювання операцій з похідними фінінструментами в банках дозволить користувачам отримувати достовірну інформацію про відображення в бухгалтерському обліку операцій з похідними фінансовими інструментами в банках України відповідно до МСФЗ з метою прийняття економічних рішень.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас