Темпи зростання кредитування в Китаї в листопаді прискорилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи зростання кредитування в Китаї в листопаді прискорилися

Світ
78
Зростання кредитування в Китаї в листопаді 2016 року прискорилося, головним чином, за рахунок збільшення обсягів іпотеки.
Обсяг нового банківського кредитування в національній валюті минулого місяця склав 794,6 млрд юанів ($115,1 млрд) у порівнянні з 651,3 млрд юанів в жовтні, свідчать дані Народного банку Китаю (НБК, центробанк країни).
Експерти, опитані The Wall Street Journal, в середньому прогнозували цей показник на рівні 735 млрд юанів.
Обсяг середньострокових і довгострокових споживчих кредитів, переважно іпотечних, в листопаді склав 569,2 млрд юанів, на їхню частку припало близько 72% всіх нових кредитів, виданих китайськими банками в листопаді, свідчать підрахунки WSJ. Для порівняння: в жовтні частка таких кредитів склала 75%.
При цьому сукупний обсяг фінансування (включаючи банківські кредити, позабалансові кредити, а також розміщення акцій і облігацій) в Китаї в листопаді підскочив майже в два рази – до 1,74 трлн юанів з 896,3 млрд юанів місяцем раніше.
Агрегат грошової маси M2 (найширший показник) минулого місяця зріс на 11,4% щодо листопада 2015 року, що збіглося з очікуваннями експертів. У жовтні цей показник піднявся на 11,6%.
Зростання обсягів кредитування, ймовірно, пов’язане з активними вливаннями коштів державою в фінсистему з метою підтримки економіки в кінці року, а також скорочення ризиків, що виникли в результаті заходів щодо стримування підйому цін на житло, відзначають аналітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас