Британія побила рекорд у виробленні енергії вітру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія побила рекорд у виробленні енергії вітру

Фондовий ринок
848
Вітроенергетика Великобританії взяла ще один рубіж, вперше виробивши понад 10 000 МВт*год електрики за допомогою наземних і морських турбін.
Про це повідомила торгова асоціація RenewableUK, яка зазначила, що вітряні станції Британії тепер забезпечують 23% потреб країни. «Чудово бачити, як вітряна енергія б’є черговий рекорд, — говорить виконавчий директор RenewableUK Емма Пинчбек. — Це показує, що вітер грає все більшу роль у сучасній енергетичній системі. І як тільки ми побудуємо нові турбіни, з’являться нові рекорди».
Британія займає лідируюче положення серед світових держав у переході на відновлювані джерела енергії, зокрема, на енергію вітру. За даними RenewableUK, наземні вітряні станції виробляють понад 9000 МВт*год, а морські — майже 6000 МВт*год. Крім того, низка проектів перебуває в процесі будівництва.
Незважаючи на те, що влада Великобританії заявляла раніше, що перестане субсидувати наземні вітряні ферми, енергія вітру продовжує займати чільне місце серед відновлюваних джерел в країні і, схоже, що ця тенденція не зміниться в найближчі роки, пише CleanTechnica.
До 2020 року перша морська вітроенергетична установка повинна з’явитися і в Росії. Потужність вітряних турбін в Білому морі складе 60 МВт.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас