Сервіс токенізаціі від Visa прийшов в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервіс токенізаціі від Visa прийшов в Україну

Фінтех і Картки
999
За прогнозами Visa, в 2020 році кількість користувачів мобільного банкінгу в світі зросте вдвічі. 71% українців до 2020 року будуть використовувати смартфони, в тому числі для здійснення різних платіжних операцій. З огляду на ці тенденції, компанія Visa і ПриватБанк оголосили про запуск в Україні інноваційної технології Visa Token Service. Завдяки цьому, українці можуть здійснювати безпечні і швидкі платежі тільки за допомогою свого смартфона, без необхідності кожного разу діставати банківську карту.
Що ж являє собою Visa Token Service? Технологія замінює всю інформацію про карту клієнта на унікальний цифровий ідентифікатор – токен. Саме токен, а не номер платіжної карти, використовується в подальшому для здійснення покупок як в онлайн-магазинах, так і в звичайних магазинах, а також в мобільних додатках.
Токен по суті не містить конфіденційних деталей по карті (наприклад, її номер), тому він спокійно може зберігатися на мобільних пристроях або у онлайн-торговців. Як результат – операції в електронній комерції та мобільні платежі стають ще більш безпечними і зручними.
Щоб скористатися новою послугою в Україні, власнику картки Visa необхідний смартфон з функцією NFC (ближній безконтактний зв’язок), що працює на операційній системі Android nfc-vending (версія 4.4 або вище). Першим банком в Україні, що підтримує Visa Token Service, став ПриватБанк. Тому саме клієнти цього банку, які встановили оновлений додаток Privat24, зможуть поступово забувати про свої пластикові картки і оплачувати покупки в один дотик смартфона до терміналу. Сервіс надає додаткову безпеку: зловмисники при всьому бажанні не зможуть використовувати токен для крадіжки грошей з рахунку клієнта. При цьому токен, прив’язаний до загубленого або вкраденого мобільного пристрою, може бути моментально перевипущений без необхідності змінювати номер рахунку або перевипускати саму карту.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас