В Україні з'явився сервіс токенізаціі від компанії Visa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явився сервіс токенізаціі від компанії Visa

Фінтех і Картки
2908
Міжнародна платіжна система Visa оголосила про запуск інноваційної технології, що забезпечує безпеку в сфері розвитку електронної комерції – Visa Token Service.
Першим банком, що підтримує цю послугу, став Приватбанк, однак, за словами Андрія Щербини, директора з інноваційних продуктів Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи, незабаром очікується, що до даної технології підключаться і інші фінансові установи.
Як розповіли Finance.UA в компанії Visa, сервіс Visa Token Service дозволить замінити конфіденційну інформацію про платіжну картку на унікальний цифровий ідентифікатор – токен. Перевага токенів в тому, що вони не містять деталей платіжного рахунку клієнта, наприклад, 16-значний номер картки, тому токен може безпечно зберігатися у онлайн-торговців або на мобільних пристроях.
Довідка Finance.UA:
Токенізація – заміна реальних карткових даних, які є на вашій пластиковій картці, спеціальними цифровими значеннями, які можуть зберігатися на ваших персональних пристроях і в будь-яких інших цифрових сховищах (див. інфографіку).
В Україні з'явився сервіс токенізаціі від компанії Visa
“Visa Token Service допоможе зробити більш безпечним шопінг в магазинах, в додатках, а також онлайн. На даний момент українці роблять дедалі більше покупок в Інтернеті, і цифри це підтверджують: зростання кількості транзакцій в електронній комерції становить 22% станом на кінець 3 кварталу 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 г. Кількість онлайн-торговців, які приймають безготівкові платежі, збільшилася практично в 4 рази. Очевидно, споживачеві потрібен найбільш безпечний і безперебійний досвід здійснення покупок”, – заявила Finance.UA Менді Лемб, генеральний менеджер Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи.
Для того щоб скористатися новою послугою, українцям необхідно мати смартфон, що підтримує функцію NFC ( “Near field communication” – ближній безконтактний зв’язок, – ред.) і працює на операційній системі Android, версія якої 4,4 або вище.
Це цікаво:
  • 8 з 10 людей не вийдуть з дому без свого смартфона;
  • В середньому 150 разів на день користувач взаємодіє зі своїм смартфоном
  • Кожна 20-та операція в Україні є безконтактною
_*Що потрібно зробити, щоб токенізація спрацювала?* _
Для цього кінцевий споживач реєструє свої карткові дані в одному з цифрових сервісів. Цей сервіс звертається в компанію Visa як в єдину цифрову платформу, що керує сервісом токенізаціі. Visa запитує дозвіл на здійснення випуску цифрових платежів для конкретного клієнта у банку-емітента, що випустив ту карту, яку зареєстрував клієнт, банк-емітент перевіряє запит, дає свою згоду, повертає відповідь в Visa, після чого Visa генерує токен – цифровий замінник карти, і відправляє токен запитувачу.
Де можна скористатися токеном?
Токеном можна скористатися в інтернет-комерції, коли інтернет-магазини зберігають цифрову картку, надаючи клієнтові безпечний і зручний елемент платежу. У фізичному середовищі токеном можна скористатися, коли за допомогою мобільних додатків можна зробити безконтактну покупку.
В Україні з'явився сервіс токенізаціі від компанії Visa
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас