У НБУ повідомили, скільки Кабмін має намір виділити на докапіталізацію держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили, скільки Кабмін має намір виділити на докапіталізацію держбанків

Кредит&Депозит
876
У НБУ зазначили, що держбанки мають стати прибутковими, що дозволить уникнути надмірних відрахувань у резерви і додаткових вливань капіталу.
Уряд України в 2017 році направить на збільшення статутних капіталів державних “Ощадбанку” та “Укрексімбанку”, а також на підтримку фінансових ресурсів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб менше 1% ВВП.
Про це йдеться у звіті про фінансову стабільність, опублікованому на сайті Національного банку України.
“Очікується, що протягом 2017 року на збільшення статутного капіталу “Укрексімбанку” і “Ощадбанку”, а також підтримку ФГВФО буде направлена сума, еквівалентна менше 1% ВВП”, – йдеться у звіті.
Регулятор відзначив, що надалі робота держбанків повинна стати прибутковою, а їх кредитна політика – зваженої. Це дозволить уникнути надмірних відрахувань у резерви і додаткових вливань капіталу.
Як повідомлялося, у процесі очищення банківської системи Національний банк України за 2014-2015 роки визнав неплатоспроможними 63 банки, які передані в управління Фонду гарантування вкладів.
З початку цього року НБУ вирішив вивести з ринку ще 17 банків. Балансова вартість активів неплатоспроможних банків в управлінні Фонду гарантування вкладів становить близько 440 мільярдів гривень.
Фонд планує отримати від продажу активів цих банків поточного року 7,5 мільярда гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас