Fitch надало прогноз щодо банківського сектору України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch надало прогноз щодо банківського сектору України

Казна та Політика
1530
Прогнози по банківським секторам різних країн СНД, а також Грузії, на 2017 рік стали сильніше відрізнятися, що відображає різний ступінь впливу недавньої рецесії і девальвації національних валют на показники кредитних організацій, повідомляється в огляді міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
«В даний час у Fitch стабільний прогноз по банківським секторам Росії, Вірменії та України, де ми не очікуємо подальшого істотного ослаблення фінансових показників банків, – говориться в звіті. – Прогнози для банківських секторів Грузії та Узбекистану залишаються стабільними».
Прогнози по банківським секторам Казахстану, Азербайджану і Білорусі зберігаються негативними. Ці країни пережили різкі девальвації національних валют, і є високий рівень валютного кредитування, в той час як регуляторам ще належить повністю оцінити ризики для якості активів і посприяти рекапіталізації банків, вважають аналітики агентства.
Прогноз для банківського сектора Росії відображає стабілізацію російської економіки і рубля.
«Прибуток більшості банків до відрахувань під знецінення кредитів повинен бути достатнім для покриття резервами проблемних кредитів без тиску на капітал, хоча чистий прибуток у більшості банків буде скромним, а зростання кредитування – обмеженим. Центральний банк буде реалізовувати заходи для абсорбування зайвої рублевої ліквідності, в той час як валютна ліквідність залишиться комфортною і достатньою, щоб дозволити банкам і корпоративним позичальникам здійснювати погашення зовнішнього боргу», – наголошується в повідомленні Fitch.
Аналітики агентства очікують, що фінансові показники українських банків стабілізуються на слабких рівнях. Проведений регулятором аналіз якості активів зменшив ймовірність негативних шоків, проте значна нестача резервування і, як наслідок, капіталу означає, що плани щодо рекапіталізації банків і дозволу регулятора на відступ від вимог до капіталізації залишаються важливими факторами для прогнозу по сектору. Ліквідність стабілізувалася за рахунок припливу депозитів і реструктуризації (продовження термінів) банківських єврооблігацій.
Прогноз рейтингів в регіоні в основному «стабільний», оскільки рейтинги вже є низькими, прибутковість і фінансові показники на деяких ринках стабілізуються і прогноз по більшості суверенних рейтингів – «стабільний». «Негативний» прогноз по сектору в Азербайджані відображає поєднання погіршення профілів банків і «негативного» прогнозу по суверенному рейтингу.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас