Посол США похвалила уряд України за підвищення комунальних тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол США похвалила уряд України за підвищення комунальних тарифів

Світ
4877
Посол США в Україні Марі Йованович назвала підвищення тарифів найсильнішим антикорупційним кроком Кабінету міністрів України.
“Підвищення тарифів – один з найсильніших антикорупційних кроків, що їх вжив український уряд”, – сказала вона в ході громадського форуму з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією в Києві.
За словами посла, це сміливий крок, який дозволив збільшити доходи державного бюджету і частину коштів витратити на підтримку українських сімей у вигляді житлових субсидій.
Нагадаємо, що в Україні з початком опалювального сезону приблизно в два рази підвищилися тарифи на опалення для населення. Це пов’язано з тим, що Кабінет міністрів встановив з 1 травня єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м, для виробників теплової енергії – 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).
За даними опитування компанії Research & Branding Group, близько третини українців (36%) впевнені, що не зможуть оплатити комунальні послуги. При цьому 47% заявили, що не впевнені, але сподіваються, що зможуть їх оплачувати. А 7% жителів України повністю впевнені, що зможуть оплатити комунальні цієї зими.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас