Україна зазнає втрат через заборону курятини до ЄС - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зазнає втрат через заборону курятини до ЄС - експерти

Казна та Політика
786
Щомісяця після заборони на імпорт курятини і продукції з неї з України в ЄС держава втрачатиме близько 150 млн грн. Такі підрахунки провели аналітики “Українського клубу аграрного бізнесу” (УКАБ).
“Заборона може призвести до перенасичення внутрішнього ринку курятиною, і якщо виробники не зможуть переорієнтувати експортні потоки, то ціни почнуть знижуватися”, – пояснюють фахівці.
Експерти нагадують, що станом на вересень 2016 року в країни ЄС надійшла чверть всієї експортованої Україною курятини, що в грошовому вираженні складає 52,5 млн доларів. В основному курятина в Європу поставляється в межах безмитних експортних квот, річний обсяг яких становить 36 тис. тонн. У середньому щомісяця Україна експортує в ЄС 3 тис. тонн продукції.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європа заборонила ввезення української курятини і продукції з неї через спалах пташиного грипу. Також в зв’язку з виявленими в Херсонській області захворюваннями на пташиний грип введено заборону на поставки яєць з цієї області в Гонконг.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас