ВСУ відмовився повертати "ЗАлК" російській компанії Дерипаски — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВСУ відмовився повертати "ЗАлК" російській компанії Дерипаски

Фондовий ринок
978
Верховний суд України відмовив дочірній структурі компанії “РусАл” (Росія), в перегляді справи по поверненню належних їй 68,01% акцій “Запорізького алюмінієвого комбінату” у власність Фонду державного майна.
Про це йдеться в ухвалі колегії суддів Судової палати Верховного суду у господарських справах від 1 грудня, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень.
У лютому 2001 року ФДМ продав 423 514 923 простих іменних акцій (68,01% акцій) “ЗАлКу” закритому акціонерному товариству “АвтоВАЗ-Інвест” (Росія) за 380,6 млн гривень.
У березні 2006 року “АвтоВАЗ-Інвест” продав свої 68,01% “ЗАлКу” кіпрській Velbay Holdings Limited (дочірня компанія “РусАл”).
Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України відстояла інтереси держави, пов’язані з поверненням у її власність контрольного пакету акцій ВАТ “Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат”.
Раніше ЗМІ з посиланням на джерело повідомили, що“ЗАлК” вивозить частину обладнання з комбінату.
Як відомо, 10 червня суд повернув у державну власність пакет акцій ПАТ “Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат” загальною номінальною вартістю більше 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.
Як повідомлялося, пакет акцій ВАТ “Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат” у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії “Velbay Holdings Limited”, яку пов’язують з російською компанією “РусАл” Олега Дерипаски.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас