Мінфін США перевірить угоду з приватизації "Роснєфті" з урахуванням санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США перевірить угоду з приватизації "Роснєфті" з урахуванням санкцій

Фондовий ринок
555
У Міністерстві фінансів США вивчать умови угоди і “оцінять, який вплив на неї чинять санкції”
 
Експерти Міністерства фінансів США “уважно перевірять” угоду з приватизації 19,5% акцій “Роснєфті” за участю швейцарської Glencore і суверенного фонду Катару з урахуванням діючих проти Росії санкцій.
Про це в ході брифінгу повідомив прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест. “Я можу підтвердити, що експерти Міністерства фінансів, які відповідають за впровадження та дотримання режиму санкції, уважно перевірять цю угоду”, – сказав Ернест. За його словами, в американському відомстві вивчать умови угоди і “оцінять, який вплив на неї чинять санкції”.
Відзначимо, 7 грудня з’явилася інформація про продаж 19,5% акцій “Роснєфті” швейцарській Glencore і суверенному фонду Катару Qatar Investment Authority. Голова російської нафтової компанії Ігор Сечін повідомив президенту Володимиру Путіну, що вартість угоди склала 10,5 млрд євро.
Нагадаємо, нижня палата Конгресу США ухвалила проект оборонного бюджету на 2017 рік, в якому, крім іншого, забороняється виділяти Пентагону гроші на військову співпрацю з Російською Федерацією.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас