IBM запускає магазин блокчейн-додатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM запускає магазин блокчейн-додатків

Фінтех і Картки
520
Компанія IBM оголосила про офіційний старт програми розвитку екосистеми, призначеної для розробників додатків, заснованих на технології розподіленого реєстру.
Ще з лютого IBM працювала над низкою проектів у сфері блокчейну, але офіційний анонс «екосистеми блокчейну» відбувся лише 6 грудня — вона відкрилася для будь-якої компанії, зацікавленої в розробці блокчейн-додатків.
Екосистема IBM обіцяє допомогу з виходом на ринок і менторську підтримку стартапів, що створюють блочейн-додатки, і готова розмістити їхню продукцію на IBM Marketplace, сформувавши свого роду app store для блокчейну. «IBM надасть навчання і інструменти для скорочення часу, необхідного для переходу від ідеї до втілення», — йдеться в прес-релізі.
IBM Blockchain заснований на проекті Hyperledger, відкритому партнерстві 100 компаній-учасниць, включаючи Intel, IBM, J.P. Morgan, Hitachi, Cisco, VMware і Fujitsu, зайнятих розробкою технологій фінансових транзакцій, заснованих на так званому розподіленому реєстрі (блокчейн), спеціально для бізнесу. Даний проект мало відрізняється від системи кріптовалюти Bitcoin, хіба що в Hyperledger немає анонімності користувачів, і кожна програма може встановлювати власний набір правил перегляду транзакцій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас