Американська торгова палата в Україні закликає ВР ухвалити пакет змін до Податкового кодексу. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська торгова палата в Україні закликає ВР ухвалити пакет змін до Податкового кодексу.

Казна та Політика
1008
Американська торгова палата в Україні (АТП) закликає Верховну Раду прийняти пакет змін до Податкового кодексу.
Про це йдеться в повідомленні палати в соціальній мережі Facebook.
“Президент АТП в Україні Андрій Гундер підкреслив важливість запровадження прозорого податкового адміністрування і розуміння, за що саме і коли повинен платити бізнес”, – йдеться в ньому.
З метою удосконалення цього процесу численні пропозиції бізнесу, зокрема щодо запровадження єдиного публічного реєстру відшкодування ПДВ і спрощення процедури відшкодування ПДВ, удосконалення роботи системи електронного адміністрування та ін. були враховані в проекті закону №5368 (про внесення змін до Податкового кодексу).
Саме тому палата підтримує даний законопроект і сподівається, що прийняття цих ініціатив парламентом зменшить необґрунтований тиск на бізнес і сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні, а також підвищить прозорість та якість адміністрування податків.
7 листопада в парламенті був зареєстрований законопроект Кабміну під №5368, яким пропонується внесення низки змін до Податкового кодексу.
Серед іншого, документом пропонується створити Фінансову поліцію, передати бази даних від Державної фіскальної служби до Міністерства фінансів і створити єдиний публічний реєстр заяв на бюджетне відшкодування податку на додану вартість.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас