Збиток Укрсоцбанку зріс на 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток Укрсоцбанку зріс на 3 млрд грн

Фондовий ринок
857
За даними Укрсоцбанку, після незначного прибутку в жовтні його збиток у листопаді становив 3 млрд грн, внаслідок чого за підсумками 11 місяців негативний фінрезультат збільшився до 5,7 млрд грн. Основна причина – проблемні кредити на Сході та в Криму, констатують у фінустанові. І запевняють, що це не є сюрпризом для нових акціонерів («Альфа-Груп»).
У коментарі для глава правління Укрсоцбанку Тамара Савощенко наголосила, що показник достатності (адекватності) регулятивного капіталу банку – близько 17% (вимога НБУ – не менше 10%).
“Раніше резерви враховувались на рівні групи Унікредіт, а на локальному рівні ми в звітності коригували на цю суму капітал, тобто зменшували його на суму не відображених в обліку резервів. Зараз ми відображаємо суму резервів в обліку і на цю ж суму зменшуємо коригування. До кінця року ми повністю вирівняємо цю історію. Ми ще відобразимо в обліку значну суму резервів. Зараз ми якраз прораховуємо, щоб зробити собі ще якийсь запас по резервам у т.ч. з огляду на вимоги постанови №351”, – констатувала Т. Савощенко.
Раніше, в ІІІ кварталі Укрсоцбанк зафіксував найбільший збиток у банківській системі (2,2 млрд грн), на другому ж місці був «Альфа-Банк» (1,8 млрд грн), власники якого поглинули Укрсоцбанк.
На кінець грудня 2015 року обсяг кредитного портфелю Укрсоцбанку до вирахування резерву в Криму, Донецькій та Луганській областях становив 10,95 млрд грн (19,5% від загальної суми кредитів та заборгованості клієнтів до вирахування резерву на покриття збитків від зменшення корисності). При цьому резерв під них було сформовано лише на 3,81 млрд грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас