Кабмін пропонує Раді збільшити субвенцію місцевим бюджетам на житлові субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді збільшити субвенцію місцевим бюджетам на житлові субсидії

Казна та Політика
153
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді збільшити субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на житлові субсидії населенню на 2,5 млрд гривень до 42,7 млрд гривень.
Про це йдеться в законопроекті №5482, зареєстрованому в Раді 5 грудня.
Відповідні зміни пропонується внести до закону “Про Державний бюджет України на 2016 рік”.
Збільшення обсягу субвенції пропонується здійснити за рахунок зменшення видатків за бюджетною програмою “Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду” на відповідну суму.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що за підсумками року очікується збільшення зобов’язань по субвенціях з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг.
Як повідомляли Українські Новини, цим же законопроектом для нівелювання валютних впливів, Кабмін пропонує Раді передбачити норму, яка допускає відхилення від закладеного в держбюджеті граничного обсягу державного боргу, у разі відхилення офіційного курсу гривні від прогнозного.
Кабмін допускає зниження курсу гривні на кінець 2016 року до 27,5 UAH/USD, при цьому до держбюджету-2016 Кабмін заклав прогнозний курс гривні 24,4 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас