Стало відомо, коли ЄС має намір надати Україні другий транш макрофінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли ЄС має намір надати Україні другий транш макрофінансової допомоги

Казна та Політика
1240
Європейський Союз має намір надати Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро на початку 2017 року.
Про це в інтерв’ю повідомив глава представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі.
“Ми реалізовуємо макрофінансову допомогу у розмірі 1,8 млрд євро. Другий транш у рамках цієї макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро буде надано, як тільки Верховна Рада ухвалить новий закон про скасування мораторію на експорт необробленої деревини. Ми сподіваємося, що зможемо надати цей транш на початку 2017”, – сказав він.
Мінгареллі додав, що ЄС також надає Україні допомогу в рамках програми співпраці у розмірі 200 млн євро на боротьбу з корупцією, децентралізацію державного управління, управління державними фінансами, реформування енергетичного та банківського секторів, розвиток малого і середнього бізнесу.
Крім того, 25 млн євро, за його словами, Євросоюз направив на допомогу найбільш вразливим верствам населення на сході України.
Раніше віце-президент Європейської комісії, європейський комісар з питань євро- і соціального діалогу Валдіс Домбровскіс допускав виділення Україні другого траншу в розмірі 600 млн євро макрофінансової допомоги до кінця 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас