Морози залишили українців без готівки, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Морози залишили українців без готівки, - експерт

Фінтех і Картки
6655
Після різкого похолодання в українців стали виникати проблеми з отриманням готівки в банкоматах і з проведенням інших операцій. Багато апаратів не витримали морозів і тимчасово вийшли з ладу.
Доступність банкоматів і коштів в них по Києву і майже всіх регіонах країни склала 90-92%, що менше на 2-5% середньостатистичного рівня, характерного для нормальних погодних умов і для активного робочого тижня. У той час, як в південних регіонах працювали і видавали кошти 83-84% банкоматів, повідомив директор Українського процесингового центру Антон Романчук.
Експерти кажуть про сезонний чинник.
“Нічого екстраординарного немає. Форс-мажорів немає. Виняток склали південні регіони. Якщо в середньому по країні працюють 90 банкоматів зі 100, то в південних регіонах 83 банкомати зі 100”, – зазначив Антон Романчук.
 
За його словами, банкомати бояться не тільки холодів, а зміни температури в принципі.
“Навіть мороз не обов’язковий. Якщо температура навколо банкомату опускається нижче 15 градусів, він може давати збій. Тому при морозах навіть банкомати, що знаходяться в погано опалювальних холах банків або інших приміщень, можуть припинити роботу. Але зазвичай, протягом понеділка банкомати швидко повертаються в роботу”, – додав Романчук.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас