Названі схеми, за якими орендарі не платять за нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі схеми, за якими орендарі не платять за нерухомість

Нерухомість
3033
Київ втрачає мільйони гривень на неефективній оренді комунальних приміщень, стверджує депутат міськради і голова постійної комісії з питань власності Леонід Антоненко.
Як доказ він наводить дві цифри: очікувані надходження від орендної плати в 2017 р в Києві повинні скласти 65 млн. грн., а, наприклад, в Одесі – 97 млн. грн. Хоча Київ має заробляти на оренді на кілька порядків більше, написав Антоненко на своїй сторінці в Facebook.
Він виділив кілька причини такого стану справ у столиці:
50% знижка, яка другий рік поспіль застосовується до більшості орендарів, навіть до тих, хто і без того платив копійки.
Роздача комерційних приміщень квазі-громадським і квазі-благодійним організаціям. “Будете сміятися, але, щоб отримати пільгу з оренди, достатньо певним чином назвати громадську організацію. Важливо в назву включити слово “інвалід” або “АТО”.
Цих слів і одягнених в уніформу людей на засіданні комісії досить, щоб претендувати на знижки і пільги. Але найчастіше пільги роздаються і без маскараду. Чим організація реально займається, скільки часу вона існує, на що живе, і хто її засновники – вся ця інформація не збирається і не вивчається: правила не вимагають”, – стверджує Антоненко.
Право більшості балансоутримувачів комунального майна залишати доходи від оренди у себе. З 300 балансоутримувачів в бюджет нічого не платять дві третини. Ще кілька десятків платять лише 25%.
Роздача індивідуальних пільг і знижок. Основними бенефіціарами цього права комісії з питань власності є Ощадбанк і державні відомства.
“І тільки в п’яту чергу слід говорити про поганий маркетинг і складність процедур. Ці речі також погані і в інших містах, але епічний провал демонструє саме Київ”, – підсумував Антоненко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас