Google розтягне "зайву секунду" на 20 годин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google розтягне "зайву секунду" на 20 годин

Світ
1057
Компанія Google заявила про те, що “розмаже” високосну секунду, яка буде додана до доби 31 грудня цього року, на 20 годин. Відповідну заяву було опубліковано в офіційному блозі компанії.
Додавання “зайвої секунди” призводить до появи проблем в роботі комп’ютерів і пов’язаних з ними сервісів, оскільки машині необхідно буде показати незвичайний час 23:59:60. При цьому розробникам необхідно буде пояснити комп’ютеру, що таке додавання є незвичайним і має відбутися в різний час в різних частинах світу.
Основну проблему високосна секунда представляє для компаній, що підтримують протоколи мережевого часу (NTP) – наприклад, Google, чий протокол використовується для синхронізації годинників на комп’ютерах і інших електронних пристроях.
Тепер же фахівці Google запропонували новий підхід до додавання “зайвої секунди”. Фахівці компанії вирішили “розмазати” цю секунду на 10 годин до і 10 годин після настання нового року. Час протягом цих 20 годин буде йти на 0,0014% повільніше, ніж зазвичай. В результаті до 10 ранку UTC 1 січня різниця в часі буде компенсована.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США створили найстабільніший в світі атомний годинник.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас