А нам все одно: Україна стала однією з семи країн, де немає розслідувань після "панамського досьє" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

А нам все одно: Україна стала однією з семи країн, де немає розслідувань після "панамського досьє"

Кримінал
3712
Україна опинилася в списку семи країн, де керівництво не проводить розслідування після публікації “панамського досьє”, говориться в доповіді Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), опублікованому на офіційному сайті.
“Деякі країни взагалі відклали реформу (щодо офшорів, – ред.) “в стіл”. Сім з 10 держав, в яких чинні або колишні лідери засвітилися в Панамському архіві, продовжують мовчати або відмовляються відкривати розслідування, включаючи Саудівську Аравію, Катар і Україну, де парламент відхилив пропозицію про створення комісії з розслідування”, – йдеться в повідомленні.
До політичних наслідків публікація “панамського досьє” привела в Ісландії, Вірменії, Іспанії, Австрії та Уругваї.
Так, після “Панамського архіву” у відставку подали міністри, керівники державних банків або інші вищі чиновники.
Крім того, публікація цього досьє дозволила повернути або заарештувати близько 110 млн доларів корупційних коштів – майже 90 млн доларів з них були заарештовані в Колумбії, 20 млн доларів – в Мексиці. Також по всьому світу закрилися дев’ять офісів компанії Mossack Fonseca, її оштрафували майже на 500 тисяч доларів.
На початку квітня Центр по дослідженню корупції і організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), а також сайти світових ЗМІ опублікували великий матеріал, в якому мова йде про численні офшорних компаніях, які використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями і відомими спортсменами .
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас