Компанія чи додаток: в ЄС намагаються визначити статус Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія чи додаток: в ЄС намагаються визначити статус Uber

Фондовий ринок
618
Uber заявив в Суді Європейського Союзу, що не є сервісом виклику таксі, а виступає лише додатком. Саме з цієї причини на Uber не повинна поширюватися вся складна система регуляторних механізмів Європейського Союзу, стверджують у компанії.
Конфлікт почався з судового спору між Uber і іспанським сервісом таксі, але програш матиме величезні наслідки для американської компанії.
Uber запустився в Європі п’ять років тому і відразу зіткнулася з протистоянням з боку місцевих сервісів виклику таксі і влади. Втім, так відбувалося і в інших регіонах світу.
Основною причиною конфлікту виявилася відсутність правил ліцензування на європейському рівні, які можна було б застосувати до Uber. Компанія самостійно обирала міста і дати запуску в них, що ставило конкурентів у дуже невигідне становище.
У 2014 році найбільший сервіс виклику таксі у Барселоні звинуватив Uber у запуску нелегального сервісу таксі через UberPOP. Якщо Суд Європейського Союзу постановить, що Uber є компанією, яка надає послуги виклику таксі, а не цифровим сервісом, на Uber ляжуть додаткові витрати, з якими зазвичай стикаються такі компанії.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас