Кабмін підтримав ініціативу КМДА щодо сплати за тепло за лічильником, - Пантелеєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підтримав ініціативу КМДА щодо сплати за тепло за лічильником, - Пантелеєв

Казна та Політика
415
У Києві плата за опалення в будинках, де немає лічильників, буде нараховуватися на основі фактичних показників споживання тепла в будинках, де лічильники працюють.
Вчора Кабінет Міністрів України під час чергового засідання підтримав ініціативу міста Києва та затвердив відповідну постанову, заявив сьогодні під час прес-брифінгу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
“Механізм, закладений в постанові, забезпечить справедливі суми в рахунках за тепло для киян. Столиця має найвищий показник оснащення житлових будинків теплолічильниками – 90%.
 Таким чином ми усунемо ту дискримінацію, яка виникає по відношенню до 10% будинків без лічильників. Йдеться про будинки, де прилади обліку неможливо встановити з технічних причин, а також будинки, де обладнання викрадене або пошкоджене. Ми визначимо середній рівень споживання тепла в багатоповерхівках з лічильниками, який буде застосований для нарахування в аналогічних будинках, де лічильники відсутні”, – повідомив Петро Пантелеєв.
Він зазначив, що теплопостачальні організації – ПАТ “Київенерго” та ТОВ “Єврореконструкція” – вже почали здійснювати відповідні розрахунки. “Місто також забезпечить перерахунок платежів, здійснених киянами за послугу, отриману в жовтні 2016 року. Зараз теплопостачальні організації розробляють алгоритм і терміни перерахунку”, – зазначив заступник голови КМДА.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас