В Європарламенті пояснили, чому Україні ще не дали «безвіз» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європарламенті пояснили, чому Україні ще не дали «безвіз»

Казна та Політика
2632
У Європарламенті не вважають політикою подвійних стандартів безпідставну затримку скасування візових режимів з Україною і Грузією на тлі завершення візової лібералізації для деяких інших країн, навіть без нового механізму призупинення.
Про це заявила доповідач з питань візової лібералізації в Європарламенті Марія Габріел, коментуючи заплановану на 1 грудня ратифікацію законодавчим органом ЄС двосторонніх угод про скасування візових режимів із п’ятьма острівними державами Океанії, зокрема з Кірібаті, Соломоновими островами, Мікронезією, Тувалу і Маршалловими островами.
«Я хочу чітко сказати: тут немає суперечностей. Коли мова йде про ці маленькі острови, то рішення щодо них уже були прийняті раніше, але не цього тижня. Це різні ситуації, в порівнянні з Україною і Грузією», ─ підкреслила болгарський політик.
Габріел зазначила, що Європарламент зі свого боку на даному етапі схвалив всі рішення для скасування візових вимог українцям і грузинам, а прив’язка цього процесу до нового механізму призупинення безвізових режимів є ініціативою Ради ЄС.
«Я завжди дуже чітко заявляла, що немає сенсу безпосередньо прив’язувати механізм припинення до безвізових режимів. Отже, як доповідач я продовжу наполягати на цьому», ─ підкреслила європарламентар.
Габріел акцентувала увагу, що новий механізм припинення буде застосовуватися до всіх країн, з якими ЄС має безвізові режими, а отже, за її словами, нинішня ситуація щодо України і Грузії не є політикою подвійних стандартів.
Разом з тим, слід зазначити, що безвізові режими з ЄС острівними державами почали тимчасово діяти відразу після підписання двосторонніх угод, тобто ще до затвердження Європарламентом.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас