У Кабміні пояснили, як оформити розстрочку на оплату рахунків за опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пояснили, як оформити розстрочку на оплату рахунків за опалення

Особисті фінанси
1073
З 1 листопада поточного року теплопостачальні підприємства України можуть оформляти розстрочку оплати послуг з централізованого опалення.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.
Чиновник нагадав, що таке право надається українцям згідно з постановою Кабінету міністрів України № 744.
“Відмови надати людям так звану комунальну розстрочку на опалення будуть сприйматися як недотримання рішення уряду”, – підкреслив Кістіон.
Він нагадав, що для оформлення розстрочки потрібно подати заяву. “Звертаюся до українців, які використовують централізоване опалення і не отримують субсидію. Для того, щоб скористатися можливістю платити 50% вартості опалення взимку, інші 50% – влітку, необхідно подати письмову заяву постачальнику послуг”, – зазначив Кістіон.
У разі відмов “тепловиків” приймати заяви або оформляти розстрочку віце-прем’єр-міністр закликав громадян звертатися на урядову гарячу лінію.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслював, що розстрочка на оплату послуг ЖКГ не передбачає стягнення будь-яких відсотків.
 “Якщо людині складно оплачувати щомісяця повний платіж, то у людини є право без відсотків, без штрафів і пені заплатити це в розстрочку, тобто рівними частинами протягом 12 місяців”, – заявляв Гройсман.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас