Ціни на нафту зростають після падіння напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту зростають після падіння напередодні

Енергетика
425
Світові ціни на нафту в середу перейшли до зростання після падіння днем раніше майже на 4% на тлі очікування підсумків зустрічі ОПЕК, яка відбудеться пізніше у Відні.
“Станом на 07:46 вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,70%, до 47,65 долара за барель.
Ціна січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,57%, до 45,49 долара за барель”, – йдеться в повідомленні. У Відні 30 листопада відбудеться офіційна зустріч ОПЕК, на якій організація може остаточно вирішити питання про обмеження свого рівня видобутку нафти.
В кінці вересня картель на неформальній зустрічі в Алжирі погодив обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйони барелів нафти на добу, але щодо конкретних лімітів для кожної з країн організації домовленостей поки немає.
“При цьому непевність, що склалася навколо того, чи зможуть країни ОПЕК досягти підсумкової угоди, зберігається. У вівторок ЗМІ повідомили, що Іран планує “заморозити” видобуток на початку 2017 року після того, як поверне собі частку на ринку. Водночас міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що його країна не готова йти на скорочення виробництва”, – підкреслює видання.
“На думку Зангане, в першу чергу, знизити обсяг виробництва нафти повинні країни, що збільшили його, поки Іран перебував під міжнародними санкціями. Зокрема, у вівторок Іран в листі ОПЕК заявив, що хоче, щоб Саудівська Аравія знизила свій рівень видобутку нафти на 1 мільйон барелів на день”, – повідомляється з посиланням на джерела, знайомі зі змістом листа. Це набагато більше, ніж пропонує Ер-Ріяд, зазначили співрозмовники агентства. “Ми очікуємо, що ОПЕК досягне домовленості… На нашу думку, настрій ОПЕК на досягнення угоди залишається сильним”, – цитує агентство Рейтер думку неназваних аналітиків банку ANZ.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас