Фінансування на утеплення будинків в Україні підскочило втричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансування на утеплення будинків в Україні підскочило втричі

Казна та Політика
821
За місяць на утеплення будинків в рамках фінансування за урядовою програмою енергоефективності товариства співвласників багатоквартирних будинків залучили близько 12 млн гривень. Про це повідомив глава Держенергоефективності Сергій Савчук, передає прес-служба уряду.
Тенденція зростання фінансування спостерігається вже третій місяць поспіль і в порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума, яку щомісяця залучають ОСББ на заходи з утеплення, зросла в три рази. Раніше показник тримався на рівні 3-4 млн гривень на місяць.
Зростання фінансування на утеплення будинків, за словами Сергія Савчука, свідчить про те, що урядова програма енергоефективності здобула довіру жителів країни.
“Жителі багатоповерхівок, які зазвичай нелегко об’єднати і мотивувати прийняти рішення залучати кошти на утеплення, усвідомили переваги програми, основна з яких – можливість отримати відшкодування половини і більше своїх витрат на енергоефективні заходи”, – пояснив Сергій Савчук.
Глава Держенергоефективності зазначив, що в даний час також спостерігається зростання середнього розміру кредиту. В даний час показник становить 167 тис. гривень на одне товариство. Це в два рази більше показника 2015 року.
Тільки за останній тиждень 25 товариств співвласників багатоквартирних будинків залучили разом 2,5 млн гривень. В цілому з початку дії програми в ній взяли участь понад 530 ОСББ. Сума фінансування склала 67 млн гривень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас