З червня компанії вивели з України $600 млн дивідендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З червня компанії вивели з України $600 млн дивідендів

Фондовий ринок
568
З червня цього року, коли Нацбанк частково дозволив репатріацію дивідендів, близько $600 млн було виплачено за кордон. Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передає прес-служба НБУ.
Нагадаємо, в кінці вересня Валерія Гонтарева відзначала, що за період липень-вересень українські компанії купили $376 млн для виплати дивідендів.
НБУ прийняв рішення дозволити репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014-2015 рр, 8 червня цього року. Постанова № 342 передбачає, що повернути такі дивіденди за кордон зможуть емітенти корпоративних прав та акцій, за якими сплачуються дивіденди, або депозитарна установа, яка обслуговує рахунок в цінних паперах іноземного інвестора, або безпосередньо іноземний інвестор.
Для повернення за кордон дивідендів одна людина може вибрати один уповноважений банк. Порядок зміни уповноваженого банку, що обслуговує ці операції, аналогічний порядку, передбаченому для операцій з імпорту товарів.
Для нівелювання впливу репатріації дивідендів на стан валютного ринку Національний банк встановив граничну суму дивідендів, яку дозволяється повертати за кордон. Протягом календарного місяця людина може повернути за кордон дивіденди тільки в межах загальної суми, що не перевищує більшого з двох таких граничних значень – 1 млн дол. США (в еквіваленті) або 10% від загального обсягу дивідендів, що підлягають/підлягали поверненню за кордон таким особам. Якщо ці 10% становлять понад 5 млн дол. США (в еквіваленті), то максимальна сума репатріації дивідендів протягом календарного місяця не може перевищувати 5 млн дол. США (в еквіваленті).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас