РФ помстилася Хорватії за санкції: скасувала спільний форум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ помстилася Хорватії за санкції: скасувала спільний форум

Світ
941
Посол РФ в Хорватії Анвар Азімов підтвердив скасування російсько-хорватського економічного форуму.
Про це повідомляє видання Total Croatia News, передає Європейська правда.
«У мене є дуже важке завдання. Я люблю Хорватію, і я глибоко поважаю Хорватію. Однак, я глибоко стурбований майбутнім хорватсько-російських відносин. Моє завдання як посла звести до мінімуму будь-які наслідки», ─ сказав Азімов.
«Ні для кого не секрет, що торгівля товарами з Хорватією знизилася майже на 50 відсотків. Це катастрофа. В першу чергу, страждають хорватські експортери і фермери. Хорватсько-російський економічний форум мав відбутися в листопаді. Однак, російські підприємці дуже патріотичні. Они не підтримують режим санкцій. Вони не згодні з тим, що Хорватія підтримує ці санкції. Саме тому російські підприємці не були зацікавлені приїхати до Хорватії. І це є причиною того, чому хорватсько-російський економічний форум не відбувся», ─ продовжив посол.
Азімов також згадав про візит прем’єра Хорватії Андрія Пленковича до Києва.
«Перш за все Пленкович висловив позицію ЄС щодо Криму і Донбасу, але я повинен відзначити, що є як мінімум 10 країн у Євросоюзі, які не роблять акценту на окупації Криму і Донбасу», ─ сказав він.
Раніше повідомлялося, що республіка Хорватія в рамках активізації відносин з Україною готова поділитися з Україною досвідом гармонізації законодавства до стандартів Європейського Союзу, а також реінтеграції окупованих територій.
У МЗС РФ вже встигли заявити, що стурбовані створенням при уряді Хорватії робочої групи зі співробітництва з Україною, в коло завдань якої передбачається включити передачу хорватського досвіду щодо «мирної реінтеграції окупованих територій».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас