Суд заарештував 2 офісних будівлі в Києві у справі про Фідобанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував 2 офісних будівлі в Києві у справі про Фідобанк

Фондовий ринок
845
Суд заарештував 2 офісних будівлі в центрі Києва у справі про розкрадання коштів в ліквідованому Фідобанку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Прокуратури Києва.
За клопотанням прокуратури Києва і слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Фідобанку суд наклав арешт на 2 офісних будівлі, розташованих на вул. Великій Васильківській у Києві, загальною площею близько 6 тис. кв. м.
Розслідуванням встановлено, що посадовими особами банку в 2015 році зазначене майно було продано комерційній структурі за 170 млн гривень.
Однак з’ясувалося, що покупка цієї нерухомості відбулася через ланцюг фіктивних компаній і за рахунок коштів, які безпосередньо відносяться до активів цього ж банку.
“Злочинні дії службовців фінустанови призвели до завдання багатомільйонних збитків вкладникам і кредиторам банку, і як наслідок – віднесення його до категорії неплатоспроможних”, – заявляють в Прокуратурі.
В даний час зазначена нерухомість визнана речовим доказом у кримінальній справі, а її арешт здійснено для забезпечення відшкодування збитків, завданих потерпілим.
Досудове розслідування, розпочате за ст.218-1 (доведення банку до неплатоспроможності), і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, триває.
Національна поліція підозрює посадових осіб Фідобанку в привласненні 1,9 млрд гривень.
20 травня Фідобанк був визнаний неплатоспроможним.
18 липня НБУ вирішив ліквідувати Фідобанк
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас