Lufthansa скасує понад 1,7 тис. рейсів у вівторок і середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa скасує понад 1,7 тис. рейсів у вівторок і середу

Фондовий ринок
308
Авіакомпанія Deutsche Lufthansa AG оголосила про скасування понад 1,7 тис. рейсів у найближчі два дні через страйк пілотів, що триває вже другий тиждень поспіль.
У вівторок не відбудуться 816 перельотів німецького авіаперевізника із запланованих 3 тис., що торкнеться 82 тис. пасажирів. У середу буде скасовано 890 рейсів, які мали би перевезти близько 98 тис. осіб.
Lufthansa має намір отримати судову заборону на проведення страйку, щоб заблокувати страйк. Однак аналогічний крок на минулому тижні не отримав підтримки суду, повідомляє MarketWatch.
Нинішній конфлікт є найбільш тривалим страйком пілотів Lufthansa.
Німецький профспілка Vereinigung Cockpit (VC), що представляє інтереси льотчиків Lufthansa, оголосила про продовження страйку другий тиждень поспіль. У понеділок, як очікується, всі рейси відбудуться за розкладом.
Переговори з керівництвом Lufthansa про підвищення зарплати у вихідні зайшли в глухий кут, тому пілоти продовжать страйкувати у вівторок і в середу. Як очікується, 29 листопада страйк вплине переважно на внутрішні рейси, 30 листопада – на всі польоти, що починаються на території Німеччини.
Lufthansa заявила, що працює над спеціальними планами польотів на вівторок і середу. Страйки не торкнуться рейсів дочірніх компаній і партнерських перевезень, зокрема перельотів Eurowings, Germanwings, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Air Dolomiti і Brussels Airlines.
За попередні дні страйку авіаперевізник скасував 2,755 тис. рейсів, що торкнулося 345 тис. пасажирів. За оцінками керівництва компанії, страйк пілотів обходиться їй у EUR10 млн на добу.
Пілоти Lufthansa скаржаться, що їхyz зарплата не росла протягом п’яти років, і вимагають збільшення на 3,6% за кожен рік заморозки – в сумі на понад 20%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас