Про те, щоб позбавити Київ права на Євробачення, не йдеться, - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про те, щоб позбавити Київ права на Євробачення, не йдеться, - КМДА

Світ
145
Поширена в деяких ЗМІ інформація про те, що у Києва нібито можуть відібрати право на проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017, не відповідає дійсності. Насправді мало місце спотворення представлених даних, передає телеканал 112 з посиланням на заступника голови КМДА Олексія Резнікова.
“По-перше, місто Київ готове до прийняття пісенного конкурсу. Більш того, в бюджеті вже передбачено субвенцію з міського до державного бюджету в 200 млн гривень на підготовку і проведення Євробачення-2017: 50 млн – в цьому році, ще 150 млн – наступного року”, – нагадав Резніков.
Крім того, він зазначив, що місто вже дало гарантію в 200 млн на підтримку проведення безпосередньо Євробачення, і говорив про освоєння ще близько 1 млрд гривень на підготовку інфраструктури міста. Резніков підкреслив, що ці кошти щорічно закладаються в міський бюджет на ремонт доріг, благоустрій, озеленення тощо.
“Однак, саме через проведення Євробачення особливу увагу буде приділено локаціям, де будуть зосереджені кияни та гості столиці. Наприклад, благоустрій території навколо МВЦ, який EBU і НТКУ обрали як локацію під розміщення головної арени і прес-центру, ремонт моста Метро, будівництво надземного переходу через Броварський проспект до МВЦ, запуск річкового трамвайчика і так далі”, – роз’яснив він.
Окремо заступник голови КМДА зазначив, що в ЗМІ розтиражували висловлювання в.о. гендиректора НТКУ Олександра Харебіна в спотвореному вигляді. “Пан Харебін чітко сказав журналістам: держава Україна впорається, і Євробачення пройде в Україні в місті Києві!”, – підкреслив Резніков
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас