Український бізнес не в змозі витримувати постійне зростання цін на послуги УЗ, - Зінченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес не в змозі витримувати постійне зростання цін на послуги УЗ, - Зінченко

Казна та Політика
763
Намір підвищити тарифи на вантажні перевезення Кабмін поки не затвердив.
Генеральний директор Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Юрій Зінченко прокоментував наміри “Укрзалізниці” підняти тарифи на вантажоперевезення в 2017 році, повідомляє “uaprom.info”.
 
“Офіційно підтверджено намір держмонполіста в наступному році знову підвищувати ціни на вантажні перевезення. Про це було заявлено на конференції з інвесторами УЗ. Крім того, інформацію підтвердив керівник департаменту Мінінфраструктури А. Федоренко. План – підняти тарифи бізнесу на 25%”, – написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
 
При цьому гендиректор зазначив, що таке рішення негативно позначиться на вітчизняних виробниках, які “не в змозі витримувати постійне зростання цін на послуги УЗ”. “Вантажі йдуть із залізниці: у 2015 році перевезено на 9,4% менше, ніж в 2014, а в 2016 очікується чергове падіння ще на 1,3% до рівня 2015», – нагадав Зінченко.
При цьому намір підвищити тарифи на вантажні перевезення має ще затвердити Кабмін.
 
“Сподіваємося, що здоровий глузд переможе і ідея замінити реформи і обіцяні поліпшення новими поборами не буде підтримана”, – підкреслив глава ММК ім. Ілліча.
 
Раніше лідер Радикальної партії України Олег Ляшко в ефірі “ТРК Україна” повідомив, що на зустрічі з ним прем’єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв, що “підвищення залізничних тарифів не буде”. “Я впевнений, що вони дотримають свого слова”, – констатував він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас