Київ проводить інвентаризацію всіх паркувальних майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ проводить інвентаризацію всіх паркувальних майданчиків

Казна та Політика
529
Мер Києва Віталій Кличко доручив департаменту транспортної інфраструктури міськдержадміністрації і главам районів зібрати і впорядкувати інформацію про роботу денних і нічних парковок в Києві за останні вісім місяців, і висловив серйозні претензії до роботи керівника КП “Київтранспарксервіс” Артема Шамрая.
Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, на сьогоднішній день в Києві існує 39,706 тис. машиномісць на 890 паркувальних майданчиках. З них 29,199 тис. машиномісць на 430 паркувальних майданчиках передбачає передачу в обслуговування контрагентам, відповідну сплату паркувального збору та наповнення бюджету. Однак в даний час укладено 328 договорів з 430. Це призводить до недоотримання відповідних надходжень до бюджету столиці.
За даними прес-служби, зокрема, борг КП “Київтранспарксервіс” станом на другий квартал поточного року склав 2,8 млн грн, а станом на третій квартал – вже 7,6 млн грн. Таким чином, комунальне підприємство не виплатило в бюджет Києва 10,4 млн грн. паркувального збору. Як зазначає міськдержадміністрація, третина наявних місць для паркування експлуатується суб’єктами господарювання поза правовим полем.
“Також вражає кількість рейдерських захоплень парковок столиці – за неповний 2016 рік їх вже налічується близько 10”, – зазначено в повідомленні.
До кінця поточного місяця планується завершити інвентаризацію паркувального простору в розрізі окремих районів і розробити план дій щодо детінізації відповідних паркувальних майданчиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас