Пілоти Lufthansa продовжили страйк ще на два дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пілоти Lufthansa продовжили страйк ще на два дні

Світ
232
«На жаль, переговори на найвищому рівні, які відбулися сьогодні (27 листопада – ред.), ні до чого не привели. Це все ще не підходяща пропозиція від Lufthansa щодо виплат компенсацій пілотам, і це означає, що страйк має продовжуватися», – сказав член правління профспілки Йорг Хандверг.
Як повідомили у профспілці, страйк вплине на короткі рейси у вівторок, 29 листопада, а також на тривалі й короткі в середу, 30 листопада. У Lufthansa зазначили, що засмучені рішенням профспілки і що запропонують своїм пасажирам спеціальний розклад польотів у понеділок, 28 листопада. При цьому в авіакомпанії повідомили, що рейси 28 листопада мають відбутися згідно з розкладом, оскільки профспілка не оголошувала страйк на цей день.
Минулого тижня Lufthansa скасувала близько 2800 рейсів через чотириденний страйк, що почався в середу, 23 листопада, і вплинула на 350 тисяч пасажирів. Всього з квітня 2014 року профспілка провела 14 страйків, що коштувало компанії сотні мільйонів євро.
Зазначається, що пілоти вимагають підвищення зарплат, а профспілка відхилила останню пропозицію Lufthansa, що надійшла в п’ятницю. Авіакомпанія пропонувала в два етапи збільшити зарплату пілотів на 4,4%, а також зробити виплату в розмірі 1,8 місячних зарплат.
Профспілка в свою чергу вимагає встановити щорічне збільшення заробітної плати на 3,7% відраховуючи з 2012 року. За даними Кельнського інституту економічних досліджень, страйки пілотів коштували Lufthansa €222 млн в 2014 році і €231 млн у 2015. Lufthansa заявила про збиток в €20 млн за перші два дні страйку минулого тижня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас