Банки, що заслуговують на довіру – рейтинг Dragon Capital (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки, що заслуговують на довіру – рейтинг Dragon Capital (інфографіка)

Фондовий ринок
5065
Інвестиційна компанія Dragon Capital опублікувала список 20 найнадійніших кредитних установ країни 2016 року.
Перше, що варто сказати про рейтинг, що у ньому змінився лідер. Державний Ощадбанк поступився першістю Райффайзен Банку Аваль, «доньці» однойменної австрійської установи.
Банк минулого року зміг залучити в число акціонерів авторитетний міжнародний фінансовий інститут — ЄБРР. Також Райффайзен за дев’ять місяців 2016‑го заробив рекордні для системи 2,5 млрд грн чистого прибутку та достроково завершив програму рекапіталізації.
Лідер минулого року Ощадбанк опустився на третю сходинку. При цьому він входить у число кращих за показником довіри вкладників. За дев’ять місяців 2016 року у структури, яку реформує Андрій Пишний, зростання вкладів становило 33% без урахування девальвації гривні.
Неприємним, хоча й очікуваним сюрпризом 2016‑го стало те, що в рейтинг найнадійніших не потрапив найбільший за активами та обсягом депозитів ПриватБанк. Він був виключений зі списку надійних, оскільки поки незрозуміло, чи погодяться акціонери банку виконати вимоги регулятора щодо докапіталізації, що множить чутки про можливу націоналізацію дітища Коломойського.
Загалом більшість з учасників топ-20 рейтингу Dragon Capital, як і раніше, становлять дочірні структури іноземних банків. «Є сподівання, що наступного року в рейтингу буде більше українських імен», — зазначає аналітик Dragon Capital Анастасія Туюкова.
Згідно класифікації НБУ, зараз банківська система країни перебуває на етапі перезавантаження. В цей час акціонери мають докапіталізувати свої установи за нормативами Нацбанку.
Банки, що заслуговують на довіру – рейтинг Dragon Capital (інфографіка)
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас