Румунія має намір відновити перевезення на Чорному морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія має намір відновити перевезення на Чорному морі

Казна та Політика
463
Національний вантажний залізничний оператор Румунії CFR Marfa має намір повернути до ладу автомобільно-залізничні пороми Mangalia і Eforie і задіяти їх у перевезеннях на Чорному морі. Про це заявив директор компанії CFR Marfa Михуц Костянтин Кречун.
“Обидва судна будуть підтримувати сполучення з Грузією, перевозячи вантажі з Далекого Сходу”, – зазначив глава CFR Marfa.
Під час модернізації поромів ж/д компанія планує встановити на них нові двигуни, що працюють на зрідженому газі. Також газовим двигуном буде обладнаний один дизель-електричний локомотив, який буде використовуватися в маневрових роботах в порту Констанца.
Зазначимо, що пором Mangalia і Eforie з 2009 року знаходяться на консервації і простоюють на поромному терміналі порту Констанца. Раніше вони використовувалися у вантажоперевезеннях за маршрутом Констанца-Батумі.
Обидва судна були побудовані на судноверфі в Констанці, перший – у 1989 році, другий – у 1991 році. Дедвейт кожного судна – 12 тис. тонн. Один пором може перевезти за один раз до 108 вагонів і до 125 вантажівок.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас