Стало відомо, скільки українських підприємств вже мають право експортувати до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки українських підприємств вже мають право експортувати до ЄС

Фондовий ринок
745
Наразі експортувати свою продукцію на європейські ринки мають право 277 українських підприємств, з яких близько 35% виробляють продукти харчування, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з посиланням на главу відомства Володимира Лапу.
“Ми бачимо прогрес у просуванні вітчизняного виробника на ринок Європейського Союзу. Так, зараз 277 українських підприємств мають право експортувати свою продукцію на європейський ринок, з них 97 – підприємства, що виробляють харчову продукцію, 180 – це підприємства, які виробляють продукти нетваринного походження”, – цитує прес-служба Лапу.
Згідно з повідомленням, із зазначених 97 виробників харчових продуктів 7 виробляють м’ясо птиці та продукти з нього, 19 – рибу і рибопродукти, 2 – яйця і яйцепродукти, 49 – бджолиний мед, 5 – жаб’ячі лапки і равлики, 1 – колаген і 1 – кишкову сировину . У поточному році доступ на ринок ЄС отримали 13 українських виробників молока і молочних продуктів. “Для багатьох підприємств право експортувати на ринок ЄС – це питання статусу, і це серйозна перевага на інших ринках збуту”, – підкреслив Лапа.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас